Piia Rautiola

Yleinen

Uskomaton ilta

Nyt täytyy sanoa, että koskaan aiemmin en ole kokenut näin vaikeaa mmatkan tekoa. En oikein osaa tässä pukea sanoiksi kaikkia matkamme vaiheita tänne Helsinkiin, mutta jonkinlainen sekava raportti tästä koostunee.

Junamme oli määrä lähteä 16.17. Asemalle tulimme toki hyvissä ajoin, huomataksemme junan olevan myöhässä puolisen tuntia. Noh, ratkaisukeskeinen tiimimme ei tästä vielä hetkahtanut, ehkä jokin ajatus suotiin sille, että myöhään menee, ennen kuin ollaan perillä.

Kahvittelimme Matkahuollon kahviossa, ja samalla junan saapumisaika päivittyi vielä hieman myöhemmäksi.

Matka sujui ihan hyvin, kunnes yhteen vaunuista tuli teknisiä ongelmia, ja se jouduttiin jättää Seinäjoelle. Matka jatkui, ja olimme tunnin aikataulusta myöhässä. Huh, nälkäkin jo oli, mutta illallinen olisi odottamassa Sokos Hotel Albertissa. Ravintola vaunussa kohtasimme ehkä yhden erikoisimmista asiakas palvelijoista ikinä. Kassalla ollut henkilö vaikutti niin erikoiselta, että heräsi ihan epäilys, oliko hän aivan ”selvin päin”. Keneltä otti rahaa, keneltä ei. Ottiko oikean verran, se jäi arvoitukseksi, sillä kassaan hän ei summia lyönyt. Itselleni antoi epämääräisen kasan kolikoita, niitä hetken käsissä pyöriteltyään. Hmm. Lisäksi hän harrasti osalle asiakkaista huulilla puhumista. Suu liikkui kyllä selkeästi, jotta viesti tuli ymmärretyksi. Ääntä vain ei kuulunut. Väliin jono oli pitkäkin, mutta kaveri vain seisoi, eikä ottanut mitään kontaktia.. Sangen erikoista?

Monien erinäisten vaiheitten kautta, ja hillittömän nauramisen säestämänä pääsimme lopulta Albertiin klo 22.12, kuullaksemme vain sen että hotellihuoneemme on päällekkäis varattu, eikä meille ole huonetta. Tarkoituksen mukainen ylibuukkaus siis. Ei ole sijaa majatalossa ei.

Kuvassa virkailija koittaa pahoitella tilannetta, ja toteaa kaikkien muidenkin hotellien olevan täynnä. Olli tähän vain toteaa, ettei se pahoillaan olo nyt paljoa auta. Me ei Marin kanssa voida enää muuta kuin nauraa.

Kaikilla on järjetön nälkä, ja väsymys, ja tilanne on tämä! No, Olli sanelee hieman ehtoja virkailijalle, ja sen seurauksena taso hakee meidät pihasta, ja ajaa Tapiola Gardenille Espooseen. Albertin piikkiin toki.

 

Taksiautoilija on varmasti se maailman virkaintoisin koskaan tapaamani kuski. Tärkeänä tämä nuori mies ottaa kantaa asiaan ja sen viereen. Se tulee myös selväksi, että aamuruuhkan pitää varautua, ja matka Helsinkiin voi kestää. Eipä siinä mittään, Eduskuntaan täytyy kirjautua sisään tiettyyn aikaan, joten yöunet jäävät varsin lyhyiksi.

 

Täällä sitä nyt kuitenkin ollaan, jossain kellarikerroksen perukoilla, mutta sentään ei samassa huoneessa kaikki kolme. Albertissa he ehdottivat sitäkin. Tosin hätämajoitus oli perattu saunaan!! Voi koomisuuden määrää!!

Näin paljoa en ole nauranut moneen kuukauteen. Onneksi matkaseura on parasta mahollista. Nyt nukkumaan. Huomenna superjännä päivä Suomen nimekkäimpien poliitikkojen seurassa.

Kirjoittanut

Piia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *