Piia Rautiola

Yleinen

Uusia ideoita

Mukava rennompi päivä takana. Aamusta ei pitkästä aikaa ollut kiire minnekään, joten venyttiin vähän tavallista pidempään pikkusten kanssa. Tavalliset kauppa asiat piti hoitaa, joten tietysti oli hyvä syy taas piipahtaa Nooran luona Kylänraitin kirppiksellä.

Näin huippu löydöt tein, kaksi isoa mustaa istutusastiaa yhteensä 12e, että oli pakko hakea callunat halppiksesta ja istuttaa saman tien. Nooran kanssa voisi jutella ja ideoida vaikka miten kauan! Oon kyllä niin iloinen tästä mainiosta valtuustoryhmästä, ja uskon, että näitä hyviä ideoita päästään toteuttamaan vielä tämän kauden aikana.

Koululaisilla on Ypyässä asuvien kavereiden luona vähän mittavampi maja projekti, joten olihan sinne kiire heti kun koulusta kotiutuivat. Päivittäiset kotityöt ja läksyt sujahtavat valmiiksi kuin tyhjää vain, kun tietää että sen päälle saa hypätä pyörän selkään. Meidän molemmilla koulukkailla on majan rakennusvaihe parhaimmillaan. Ihan mahtavaa miten paljon he innostuvat kun saa omalla porakoneella surruuttaa kasaan mitä eriskummallisimpia kotteroita. Kotiin saapuikin varsin innostuneet ja punaposkiset lapsukaiset. Tarinaa tuli vaikka millä mitalla kaikista päivän sattumuksista. Majaan oli kehitelty nyt myös vessa ja suihku, sekä hissi. Mielenkiinnolla käyn katsomassa, kun kaveriperheeseen tulee käyntiä, että mitä nämä edellä mainitut käytännössä tarkoittavat.

Tämän viikon lenkit on jääneet ihan muiden touhujen jalkoihin. Tänään kuitenkin päätin lähteä, vaikka sunnuntainen rakko ei ole vieläkään parantunut. Ihan tässä lähipäivinä rakkolaastaripaketti ajelehti jossain näköpiirissäni, mutta tietenkään en sitä tähän hätään löytänyt. Ai että olikin kipeä lenkki. Kovin pitkästi en pystynyt reippailemaan, mutta silti tuli hyvä mieli kauniista luonnosta ja lintujen laulusta. Vielä sitä vähän aikaa kuulee..

Pitkästä aikaa iltapuuhat sujuivat tosi sujuvasti, eikä kukaan lapsista ollut ihan yliväsynyt. Kaiken touhotuksen keskellä pieni rauhallinen hetki illalla, kun jokainen puuhailee oman leikin parissa sulassa sovussa, on niin mukava. Nelivuotias on yleensä jo kuuden maissa melko kierroksilla, ja pieni taistelu täytyy sen suhteen käydä, pitääkö mennä nukkumaan vai ei. Toisaalta hän on kyllä sikäli helppo, että kun vain saa pojan kammettua sänkyyn ja ottaa hänet kainaloon, tulee uni saman tien. Mutta oma suoritus se silti on, kun itselläkin on paukut jo vähän vähissä. Kiva siis, että tänään meni näin.

Huomenna on tosi mielenkiintoinen päivä tulossa maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän vuoksi. Eipä osaa odottaa mitään, eikä arvioida miten kauan siellä istutaan. Mutta kiinnostavaa totta tosiaan!

Kirjoittanut

Piia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *